Книжковий фестиваль Kyiv Book Fest проведуть у Києві з 8 до 10 вересня.

Kyiv Book Fest відбудеться у двох паралельних форматах. Першим є книжкова виставка-продаж на площі понад 2000 м². Другим – галузевий форум.

Станом на 18 липня на фестивалі візьмуть участь 16 видавництв. Серед них – «А-ба-ба-га-ла-ма-га», «Видавництво Cтарого Лева», «Віват», ArtHuss, «КСД».

Фестиваль відбудеться ТЦ Gorodok Gallery в Оболонському районі. На локації фестивалю розміщуватиметься пʼять конференц-залів, що розраховані на проведення подій для 50–300 учасників, літня тераса на 400 й дві open-space локації для презентацій на 400–500 людей.

Відвідування цієї частини фестивалю буде платним. Військовослужбовці й діти до 12 років (у супроводі батьків) матимуть можливість вільного входу.

Попередньо в програмі планують вісім блоків.

війна. Тут нададуть інформацію щодо нової воєнної літератури, психології війни, військове лідерство й медицину.

Державотворення і глобальні виклики сучасності. Поговорять про геополітичну ситуацію й місце України у світі, стратегію українського прориву, досвід й історії успіху азійських країн, освіту, бізнес. Також розглянуть тему Ізраїлю як приклад відродження держави й мови.

Візуальні практики. Фахівці поділяться практичними знаннями у сфері графічного дизайну, ілюстрації, анімації, фотографії й коміксів.

Професійні події. У блоці передбачили зустрічі з видавцями, дистрибʼюторами, фахівцями бібліотечного напрямку, представників державних інституцій.

Мистецькі події. Зустрічі з особистостями галузі, автограф-сесії, живі концерти на терасі, кіноперегляди на екрані просто неба.

Новинки книжкової сфери. Тут усі події повʼязані з новинками художньої літератури. Спілкування з авторами, розбір цікавих видавничих кейсів.

Цифрова книжка. Розкажуть про ринок електронних й аудіокнижок, його творців й учасників, боротьбу з піратством, тренди й новинки.

Обіцяють також дитячу програму.

«Це буде перша за всю історію книговидавничої галузі незалежної України подія, у якій будуть максимально враховані інтереси видавців – тих атлантів, що 30 років стоїчно тримають на своїх плечах книжкову екосистему України», – повідомляють організатори.

Організатори приймають побажання до можливого збільшення й різноманіття блоків. Їх можна пропонувати на пошту [email protected] з позначкою «Програма».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі