Pronto Film показали фінальний трейлер українського пригодницько-історичного екшну «Довбуш» режисера Олеся Саніна («Мамай», «Поводир»).

Вихід фільму неодноразово переносили, востаннє премʼєру анонсували на травень 2022 року, але через повномасштабне вторгення скасували. Зрештою фільм вийде в прокат 24 серпня 2023-го.

Стрічка розповідає про ватажка опришків Олексу Довбуша, який у 18 столітті очолив повстання проти польської шляхти.

«Я зняв картину про того, хто не хотів бути героєм, про того, хто не хотів ставати опришком. Він хотів мирного життя з тією, кого любив. Але йому довелося взяти до рук зброю, очолити повстання, щоб його мрія здійснилася. Сподіваюся, що на екрані кожен побачить історію про себе самого сьогодні», – говорить режисер Олесь Санін.

Головні ролі виконали Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський, Дар’я Плахтій, Матеуш Косьцюкевіч й Агата Бузек.

Зйомки фільму відбувалися в західних областях України й на Київщині. Над бойовими й трюковими сценами працювала команда із 30 каскадерів, піротехніків й історичних реконструкторів. Також для стрічки пошили понад тисячу костюмів і побудували понад 20 історичних локацій.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Фільм мав вийти на екрани восени 2020 року, але через пандемію прем’єру спочатку перенесли на осінь 2021 року, а потім – на травень 2022-го. 

Олесь Санін також зняв фільми «Мамай» (2003) і «Поводир» (2013), обидва висували на премію «Оскар» від України в категорії «Найкращий іноземний фільм».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі