Україна представить на фестивалі Burning Man військовий меморіал The Hedgehog Temple із протитанкових їжаків, повідомляє представник української команди на фестивалі Ярослав Корець.

Це 7-метровий артобʼєкт у формі їжака, якого створили з іржавих протитанкових споруд. Каркас складається із понад сотні протитанкових їжаків, зверху він накритий військовою піксельною сіткою.

Команда отримала грант на створення артобʼєкта від організаторів Burning Man. Їжака з металу створили разом із «Майстернею чудес». Ідея проєкту виникла під час відключень електроенергії восени 2022 року, коли росіяни обстрілювали енергетичну інфраструктуру.

Українці можуть передавати команді The Hedgehog Temple історії про загиблих військових, їхні фотографії, шеврони. Ці речі в останній день фестивалю урочисто спалять. Burning Man 2023 пройде з 27 серпня по 4 вересня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Burning Man – це щорічний восьмиденний фестиваль, який з 1986 року проходить у пустелі Блек-Рок у штаті Невада (США). Там встановлюють різні артобʼєкти, а наприкінці спалюють деревʼяну людську фігуру.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Ярослав Кобець, Олександр Слободянюк