34-річний канадський режисер Ксав’є Долан залишає кіно, повідомляє іспанське видання El Pais.

Він завершить кар’єру кінорежисера й загалом роботу в кіно після прем’єри свого першого драматичного мінісеріалу-трилера «Нічний Логан прокинувся» (The Night Logan Woke Up), повідомив Долан виданню під час відеодзвінка. Видання пише, що режисер «йде на пенсію у ще ніжному віці».

Серіал розповідатиме про родину, розділену трагічною подією 30 років тому, яка збирається знову. Він знятий французькою (режисер із Монреаля), там п’ять епізодів. Серіал вийшов на платформі Filmin. Його показують лише в Канаді, Франції, Японії та Іспанії.

«Мені не хочеться витрачати два роки на проєкт, який майже ніхто не бачить. Я вклав у нього занадто багато пристрасті, щоб мати такі розчарування. Це змушує мене задуматися, чи погане моє кіно, і я знаю, що це не так», – коментує Долан.

За його словами, на серіалі він нічого не заробив: у виробництво був змушений вкладати свою зарплатню й позичати гроші в батька. «Це дуже невдячний процес, я втомився і зневірився», – каже режисер. Тепер він планує займатися рекламою і купити будинок у сільській місцевості.

«Хаяо Міядзакі каже, що кіновиробництво приносить лише страждання. Я це підтверджую», – коментує Ксав’є Долан.

Водночас Долан ще до пандемії зобов’язався зробити серіал англійською мовою для HBO. Поки що проєкт на зародковому етапі, але режисер обіцяв дотримати свого слова.

Долан також більше не зніматиме кліпи для Адель, бо вважає, що двох знятих кліпів «достатньо».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Канадський режисер Ксав'є Долан дебютував у 19 років із фільмом «Я вбив свою маму». За десятиліття він зняв десять фільмів, його кіно називають театральним і маньєристичним.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі