Etnodim за підтримки музею Івана Гончара створили 13 унікальних вишиванок для амбасадорів United24. Вишиванки виготовили у двох екземплярах, одну з них розіграють серед донорів платформи. 

За основу для сорочок взяли орнаменти з різних регіонів України, які доповнили елементами, повʼязаними з кожним амбасадором. В основі вишиванки Кетрін Винник лежить традиційний орнамент Галичини, звідки родом бабуся й дідусь акторки.

На сорочці киянина Андрія Шевченка зобразили каштани. Орнамент на вишиванці Мішеля Азанавічуса характерний для Волині, звідки родом бабуся режисера, темно-синя сорочка космонавта Скотта Келлі з вишитими зорями й небесними світилами. Кольори й орнамент вишиванки для фронтмена Imagine Dragons Дена Рейнольдса притаманні традиційним рушникам Східного Поділля, на якій замість коників з’явилися стилізовані дракони. 

Виграти сорочку можна, якщо задонатити на відбудову ліцею в селі Бузова. Донатьте за посиланням 24 долари, вибирайте вишиванку, яка подобається найбільше. Збір триває з 18 травня до 1 червня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Фандрейзингову платформу United24 запустили 5 травня 2022 року. Платформу позиціюють як головне «вікно» для збору коштів для України: вона має об’єднати підтримку від міжнародних благодійних фондів, урядів країн, публічних осіб і великих брендів. Ця ініціатива – одна з тих, хто зібрав найбільше коштів для України під час повномасштабної війни за даними Forbes й Opendatabot.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі