Зеленський підписав указ, який змінює порядок присвоєння «Герой України».  Відтепер це питання розглядатиме новостворена експертна група. Рішення ухвалили, зокрема, і через велику кількість петицій і звернень про присвоєння звання. 

Це рішення має на меті, щоб «кожен геройський вчинок громадян, які брали участь в обороні України, захисті безпеки населення й інтересів держави, не залишився без уваги, був окремо розглянутий і відзначений на найвищому рівні», – ідеться на сайті президента. 

Експертна група, яка формується з представників військового керівництва, військових угруповань, правоохоронців, розвідки, Офісу президента. «Вони розглядатимуть кожен героїчний вчинок окремо й вноситимуть подання про присвоєння державних нагород», – наголошується в указі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Звання «Герой України»  один із видів державних нагород, присвоюється відповідно до закону України «Про державні нагороди України». «Герой України» присвоюється громадянам за здійснення визначного геройського вчинку або визначних трудових досягнень і відбувається лише за указом президента.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі