Угоду Microsoft про купівлю студії Activision Blizzard (WarCraft і Call of Duty) за 68 мільярдів доларів заблокувало Управління з питань конкуренції й ринків Великої Британії, пише BBC.

Там пояснили, що угода може становити ризик для ринку відеоігор. Зокрема, може призвести до призупинення інновацій, зростання цін і зменшення вибору для геймерів.

Microsoft й Activision заявили, що подаватимуть апеляцію. Утім, навіть за умови перемоги в суді, угоду також повинні схвалити США і ЄС.

Поглинання Activision Blizzard зробило би Microsoft стати третьою за прибутковістю компанією після Tencent і Sony. Microsoft отримає 30 ігрових студій, аудиторію Activision, яка щомісяця становить близько 400 мільйонів користувачів, а також доступ до ігор, які стануть «наріжним каменем для створення метавсесвіту» компанії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні 2022-го стало відомо, що Microsoft придбає студію Activision Blizzard (WarCraft і Call of Duty) за 68 мільярдів доларів. Це мала бути найдорожча угода за 46-річну історію Microsoft.


У вересні 2020 року Miscrosoft купила ZeniMax Media – материнську компанію-виробника ігор Bethesda, яка створила серію The Elder Scrolls (Skyrim, Oblivion, Morrowind) і Fallout.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі