Кінопродакшн ForeFilms показав трейлер стрічки «Я і Фелікс» української режисерки Ірини Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин»). Це фільм, знятий за книжкою Артема Чеха «Хто ти такий?»

Стрічка покаже «дорослішання хлопця Тимофія в 90-х, його сім’ю й друзів, перше кохання та стосунки з колишнім контррозвідником Феліксом, який став частиною його сім’ї.

Оновлення: У піар-службі ForeFilms у коментарі The Village Україна пояснили, що офіційного трейлеру фільму ще немає, а на каналі тимчасово зʼявилася його незавершена версія. Наразі відео на каналі не доступне.

Одну з головних ролей, Фелікса, зіграв український письменник Юрій Іздрик. За сюжетом, Фелікс – колишній контррозвідник, солдат ГРУ, десантник радянської армії й глибоко травмована досвідом війни людина.

«Це не жіноча історія, це жіночий погляд на чоловіче дорослішання. Ця інтонація, ця атмосфера 90-х, з якою вона розповідає про цю історію, – це дуже круто. Це не «Жмурки» чи «Мама, не горюй», тут є відчуття надії, яке також визначало 90-ті», – коментувала The Village Україна продюсерка фільму Анна Соболевська.

Премʼєра фільму пройде восени 2023 року. У міжнародному прокаті кіно матиме назву "Rock.Paper.Grenade".

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Земля блакитна, ніби апельсин» – документальна стрічка української режисерки Ірини Цілик, яка вийшла у 2020 році. Це перший український фільм, який здобув нагороду за режисерську роботу на найбільшому фестивалі незалежного кіно США «Санденс». Фільм отримав уже понад 20 нагород на міжнародних кінофестивалях. Також картина ввійшла до списку повнометражних фільмів, яких допустили до розгляду на 93-й «Оскар».

Читайте на The Village Україна інтервʼю з Іриною Цілик про фільм «Земля блакитна, ніби апельсин», нову стрічку з Іздриком, магію кіно й рішення відмовитися від звання заслуженої діячки мистецтв України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі