Перед Євробаченням-2023 Київ і Ліверпуль одночасно проведуть благодійний рейв, повідомляють організатори проєкту "Rave UKraine".

Цей рейв проведуть 7 травня в обох містах, які транслюватимуть подію в прямому ефірі, тобто рейвери з Києва зможуть бачити рейверів із Ліверпуля, і навпаки. Крім того, приєднатися до трансляції можуть усі охочі, партнером стане британська платформа й видання "Mixmag".

За словами ініціатора й засновника Бірмінгемського музичного архіву Джеза Коллінза, удалося «обєднати два чудових лайн-апи в Ліверпулі й Києві», щоби провести один рейв на два міста. Вечірку також називають «актом стійкості».

З українського боку за рейв відповідають "Music Saves UA": там кажуть, що Коллінз знайшов їх, шукаючи в Google слова "music", "Ukraine" і "charity", і вже за день вони зробили перший зідзвон. Спочатку проєкт хотіли зробити невеликим, до 300 або 400 людей, але зараз локація в Ліверпулі більша ніж на тисячу відвідувачів.

Британський рейв прийме локація "Content" у Ліверпулі, а за київський відповідатиме команда бару "HVLV" («Хвильовий»). Увесь дохід з обох заходів передадуть "Music Saves UA".

У Ліверпулі гратимуть "Hot Chip" (Велика Британія), DJ Mingulitka (Україна), DJ Paulette і James Lavelle, більше імен обіцяють оголосити незабаром. У Києві виступатимуть Jane, Lostlojiс, Pledov, Cantrust, Raavel.

Квитки на рейв у Ліверпулі можна придбати тут. Вхід на київський рейв коштуватиме 350 гривень. Вечірки почнуть о 15:00 за британським часом й о 17:00 за київським.

"Rave UKraine" – це частина культурного фестивалю "EuroFestival", який триватиме з 1 до 14 травня перед Євробаченням-2023.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Фестиваль "Eurofestival" у Ліверпулі буде присвячений українській культурі. Він представить 24 проєкти: інсталяції, концерти, вистави й виставки.


11 травня на "Eurofestival" українська співачка Джамала презентує новий альбом про Крим. Платівку представлять спільно з філармонічним оркестром британського мовника "BBC".


Крім того, українське музичне медіа «Слух» проведе в Ліверпулі фестиваль "Xpresia" в межах британсько-української програми "EuroFestival" на Євробаченні-2023. "Xpresia" об’єднає більш як 30 українських і британських артистів, серед яких Zetetics, Стас Корольов, Krapka;Koma, Zbaraski, Туча, Andrii Barmalii, Nastya Muravyova, Tweeman й інші виконавці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі