Абель Тесфає (The Weeknd) потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найпопулярніший музичний артист у світі.

The Weeknd став першим музикантом в історії, який перетнув позначку в 100 мільйонів щомісячних прослуховувань на Spotify. Його рекорд – 111,4 мільйона.

Трек Die For You, який співак випустив спільно з Аріаною Гранде, – одна з причин, яка допомогла здобути такі цифри на Spotify, вважають у Книзі рекордів Гіннеса.

«Статистично він найпопулярніший музикант на планеті, ніхто й близько не підходив», – зазначають у Книзі рекордів Гіннеса.

Майлі Сайрус, яка перебуває на другому місці за кількістю щомісячних прослуховувань на Spotify, відстає на майже 30 мільйонів прослуховувань. Топ-5 найпопулярніших артистів становлять також Шакіра, Аріна Гранде, Тейлор Свіфт, Ріанна й Ед Ширан.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


The Weeknd (Абель Тесфає) – канадський попспівак ефіопського походження, який за свою карʼєру випустив пʼять повноформатних альбомів, три мікстейпи й один мініальбом.

7 cічня 2022 року The Weeknd випустив новий альбом Dawn FM, стилізований під нічну радіостанцію з Джимом Керрі в ролі ведучого. Виконавець натякнув, що новий альбом може стати частиною трилогії, пише NME. Це означає, що Dawn FM своєрідне продовження альбому After Hours, який вийшов у 2020 році. Наразі співак працює над ще одним альбомом, який може закінчити трилогію.


Це не перше потрапляння The Weeknd у Книгу рекордів Гіннеса. У 2016 році він отримав одразу два сертифікати: за найбільшу кількість стримів на Spotify у 2015-му (альбом Beauty Behind the Madness) та найдовше (45 тижнів) безперервне перебування у топ-10 чартів Billboard для артистів-чоловіків.

Трек Blinding Lights з альбому After Hours залишається найбільш популярною композицією на стримінгу Spotify. Станом на лютий 2023-го трек має більш як 3,4 мільйона стримів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі