Команда київських музикантів Fusion запускає лейбл сучасного джазу під назвою No Time For Swing.

Лейбл має на меті популяризувати український джаз в Україні й світі. Перший реліз презентують у київському клубі Closer 19 березня (виступатимуть не лише учасники збірки, а також гурт Hyphen Dash і Борис Ткачук).

Цей реліз має назву «Блакить» і включає джазові й електро-джазові варіації на українські народні пісні: «Ой верше, мій верше» від Денніса Аду і Яни Вялової, «Місяць на небі, зіроньки сяють» від Євгена Пугачова, «Ой чий то кінь стоїть» від Бориса Могилевського й Даніїла Зверхановського, а також одразу два варіанти джазового гімну України від Міши Менделенка та Романа Булахова.

Над релізом почали працювати в перші місяці повномасштабного вторгнення, це була спроба перенести протест й емоції, пережиті за цей час, кажуть у Fusion.

Відразу після презентації збірки в Closer її можна буде послухати на платформі Bandcamp. Там «Блакить» можна буде придбати, усі кошти від продажу перерахують у фонд Music Saves UA. Кошти збиратимуть протягом місяця, а після цього збірка зявиться на стримінгових платформах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Fusion – київське ком’юніті, яке об’єднує молодих музикантів Києва. Мета – розвиток і поширення різних напрямів джазу. Після повномасштабного вторгнення Fusion проводить івенти, де збирає на ЗСУ й гуманітарну допомогу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі