На художньому ярмарку сучасного мистецтва Art Wynwood у Маямі жінка розбила скульптуру вартістю в 42 тисячі доларів. Вона хотіла пересвідчитися, що витвір не гумовий і вдарила по ньому, через що він впав і розлетівся на друзки, пише The New York Times.

Це порцелянова скульптура американського митця Джеффа Кунса у вигляді блакитного пса. Крім неї Кунс створив «тисячі» схожих скульптур різного розміру й кольору.

Блакитний порцеляновий пес Джеффа Кунса. Фото: галерея Bel-Air Fine Art, яка проводила виставку в Маямі

Колекціонер Стівен Гемсон розповів Miami Herald, що готовий придбати витвір навіть у такому вигляді. За його словами, спочатку він подумав, що це артперформанс, однак потім помітив, як «жінка почервоніла, а працівники галереї запрацювали з поспіхом».

Скульптура була застрахована, тож ніхто не поніс збитків, зазначив консультант з мистецтва у Bel-Air Fine Art Бенедикт Калух.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На Контрактовій площі відкривають «Модуль тимчасовості». Це тимчасовий артпростір від команд don’t Take Fake і Balbek Bureau, де будуть виставки робіт українських і міжнародних митців, гіфт-шоп з українськими брендами, а також спеціальні івенти: кінопокази, лекції, екскурсії від команди проєкту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото: Bel-Air Fine Art