До року з початку повномасштабної війни покажуть документальну стрічку про сусідів із Гостомеля, повідомляє Об’єднання українських продюсерів.

Фільм має назву «Як вижити, коли тебе вбивають». Це історія людей, які весною 2022-го опинилися разом у покинутому будинку в Гостомелі й урятувалися завдяки тому, що їм було не байдуже одне на одного.

За словами продюсерів, фільм побудований як «інструкція з виживання, десять правил, що дають шанс абсолютно непідготовленим людям вижити в екстремальних умовах війни».

Зйомки почали влітку. Одна з продюсерок, Ілона Шнейдер, згадує, що коли вперше потрапила на місце зйомок, їй здалося, що це голлівудська локація, де зніматимуть кіно про апокаліпсис: «Там не було жодного вцілілого сантиметру будинку чи вулиці. Усе було розтрощене вщент». 

Більшість героїв фільму після евакуації живе в Києві, частина  у зруйнованому ЖК в Гостомелі. Це був новий ЖК, де напередодні війни «купили квартири успішні фахівці далеких від війни професій», додають в ОУП.

Прем’єра фільму відбудеться 24 лютого на телеканалі «СТБ».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Об’єднання українських продюсерів також готує до релізу документальну стрічку «Лють дозволяє мені дихати». Фільм планують показати в лютому.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі