Фестиваль «Тиждень ізраїльського кіно» відбудеться в київському кінотеатрі «Жовтень» з 16 по 19 лютого.

На фестивалі покажуть чотири ізраїльські фільми, серед яких номінанти й лауреати премії Ізраїльської кіноакадемії, а також фільми-учасники найбільшого кінофестивалю країни – Хайфського.

Усі покази проходитимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. Квитки незабаром можна буде придбати за цим посиланням.

Подію відкриє воєнна драма «Образ перемоги», заснована на реальних подіях. Сюжет розгортається довкола рейду озброєних формувань Єгипту на єврейську комуну Ніцанім.

У 2021 році стрічку відзначили преміями Ізраїльської кіноакадемії за Найкращі операторську роботу й грим. «Образ перемоги» став найдорожчим ізраїльським фільмом за всю історію.

Далі в програмі драма «Доброго ранку, сину» про те, з якими випробуваннями стикаються родини військових в Ізраїлі та в усьому світі.

У центрі сюжету – тяжко поранений солдат, його родина, друзі й лікарі, які борються за життя юнака. Це картина з національної конкурсної програми Міжнародного кінофестивалю в Хайфі 2018 року.

У добірці є й комедія «Паризький бутік», знята спільно з Францією. Стрічка оповідає пригоди в Єрусалимі двох жінок: юристки у відрядженні й водійки таксі, яка зустріла її в аеропорту.

У 2020 році фільм отримав шість номінацій на премію Ізраїльської кіноакадемії.

Четвертий фільм списку «Аж ось де ми!» – драма знята в копродукції з Італією. Це картина про чоловіка, який присвятив своє життя вихованню сина з аутизмом. «Коли хлопець стає дорослим, він мусить перебратися до спеціалізованого закладу, але неготовий до розлуки батько організовує втечу», – розповідають про сюжет організатори кінофестивалю.

У 2020 році стрічку відібрали до офіційної програми Каннського фестивалю, а на батьківщині вона здобула премії Ізраїльської кіноакадемії за найкращі режисуру, сценарій, роботу акторів першого й другого планів.

Подія відбудеться під гаслом «Кіно незламності». Як пояснюють організатори, це символічна назва, адже незламність є спільною рисою народів Ізраїлю й України. Кінофестиваль проведуть за підтримки «Артхаус Трафік» і посольства Ізраїлю в Україні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Сиквел «Дюни», «Оппенгеймер» Крістофера Нолана й кілька фільмів Marvel і DC: ось 23 головні блокбастери, на які ми чекаємо у 2023 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі