Український інститут відкриє перше закордонне представництво в Німеччині.

Це представництво буде розташоване в Берліні й перебуватиме у сфері управління Міністерства закордонних справ. Його мета – поліпшувати знання й розуміння України в німецькому суспільстві й популяризувати українську культуру в Німеччині.

Команда представництва у 2023 році буде складатися з керівника, проєктного менеджера й комунікаційного менеджера, яких обиратимуть на відкритому конкурсі.

В Українському інституті зазначають, що німецька аудиторія має обмежені знання про Україну, українську культуру й історію, які часто сприймають крізь оптику російських інтерпретацій (згідно з дослідженням сприйняття України в Німеччині у 2020 році). Але після повномасштабного вторгнення РФ німці готові більше дізнаватися про українську культуру, додають в інституті.

Представництво в Німеччині відкрили завдяки співпраці між Українським інститутом, Ґете-Інститутом й Alliance for Open Society International (фундацією «Відкрите суспільство») за сприяння посольства України в Німеччині.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві до кінця 2022 року обіцяли відкрити офіс ЮНЕСКО, щоби стежити за пошкодженою культурною спадщиною. Також у вересні 2022 року анонсували відкриття культурного центру ЮНЕСКО у Львові. На нього виділили 1,5 мільйона доларів. Центр обіцяли відкрити за «кілька місяців».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі