Книга Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage Скарби України: культурна спадщина народу») ввійшла до рейтингу найкращих мистецьких видань за версією The New York Times.

Книга містить 8 розділів і розповідає про понад сотню будівель і предметів мистецтва, який мали вплив на історію нації, від доісторичної епохи до сьогодення. Значення творів пояснюють художники, куратори й арткритики, серед яких Аліса Ложкіна, Діана Клочко, Мирослава Мудрак. Передмову до видання написав Андрій Курков.

Видання згадує про «бомбосховища в країні, яку ми нарешті вважаємо серцем Європи»: «З розділами про православні ікони й католицькі собори, радянський авангардизм і народні промисли, ця книга ілюструє культуру, саме розмаїтість якої зараз ставить її під загрозу», – пише The New York Times.

Ця книга вийшла в жовтні 2022 року в лондонському видавництві Thames & Hudson. Вона коштує 25 фунтів (близько 1130 гривень). Кошти, отримані від продажу, видавництво обіцяє спрямувати «Українському ПЕН», щоб підтримати українські музеї й авторів.

За інформацією видання «Читомо», книга Treasures of Ukraine: A Nation’s Cultural Heritage Скарби України: культурна спадщина народу») вийде в Україні в травні-червні 2023 року у видавництві ArtHuss.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У липні 2022 року американське видання The New York Times відкрило бюро в Україні, щоб висвітлювати повномасштабну війну з РФ. Очільником українського бюро став журналіст Ендрю Крамер.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі