Український фільм «Ля Палісіада» покажуть на кінофестивалі в Роттердамі (IFFR), це світова прем’єра стрічки, повідомляє Українська кіноакадемія.

Тизер до фільму «Ла Палісіада»

Це повнометражний дебют режисера Філіпа Сотниченка в жанрі пострадянського нуару. Події розгортаються в Україні в 1996 році, за кілька місяців до підписання протоколу №6 Європейської конвенції з прав людини, що передбачав відмову від смертної кари.

У центрі сюжету перебуває судовий психіатр. Його спокійне життя змінюється, коли він стикається із заплутаною історією вбивства міліціонера. Головний герой починає сумніватися в правильності системи правоохоронних органів, коли бачить беззаконність проведення судових експериментів над підозрюваним.

Фільм створили за підтримки Українського культурного фонду, Держкіно України й Göteborg Film Festival (Гетебозький кінофонд). Стрічку представлять в основному конкурсі кінофестивалю в Роттердамі – Tiger competition.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


52-й фестиваль у Роттердамі відбудеться з 25 січня до 5 лютого 2023 року.


Стрічку «Ля Палісіада» вперше презентували на Одеському кінофестивалі у 2019 році. Вона здобула нагороду Руху солідарності за гендерну рівність від ООН.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі