У кінотеатрі «Жовтень» відбудеться четвертий фестиваль кіно про музику й культуру Intro.

Його проведуть з 8 до 11 грудня. Там покажуть 10 фільмів, які організатори описують як «історії людей, які не боялися чинити опір системі, протистояти суспільству, а часто – боротись із власними слабкостями, щоб рухатися вперед і створювати прекрасне».

У програмі:

 The Runner – експериментальний горор і водночас музичний фільм електронного дуету Boy Harsher, створений до виходу їхнього п’ятого альбому.

Трейлер фільму The Runner

 «Водуруду» – український кінобалет, який поєднує танцювальну хореографію Apache Crew і музику творця «Щедрика» Миколи Леонтовича.

Трейлер фільму «Водуруду»

 Other, Like Me – документальна стрічка про гурт Throbbing Gristle і Дженезіс Пі-Оррідж, які ввійшли в історію як засновники жанру електронної музики індастріалу.

Other, Like Me «Інші, як-от я» (архіви Джона Лейсі та Дженезіс Пі-Оррідж)

 «У пошуках цукрової людини» – документальна історія про долю забутого музичного піонера й південноафриканську зірку 1970-х (отримала «Оскар», Bafta і спецприз Sundance).

Трейлер фільму «У пошуках цукрової людини»

 «Гельмут Ньютон: Лихий та незрівнянний» – документальна стрічка про фотографа Гельмута Ньютона, який став відомим через провокативне зображення жінок.

Трейлер фільму «Гельмут Ньютон: Лихий та незрівнянний»

Абонементи можна придбати тут. Квитки на окремі сеанси з’являться «найближчим часом» і коштуватимуть 130 гривень за один.

Більшість фільмів згодом буде доступна в онлайн-кінотеатрі «Титр».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Редакція The Village Україна поспілкувалася з український хореографом і режисером, засновником танцювального об’єднання Apache Crew Анатолієм Сачівко. Дебютний фільм Анатолія «Водуруду» вперше показали на Одеському кінофестивалі 2021 року, а вже під час війни його побачили в Києві, Львові, Лісабоні, Берліні й інших містах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: кадр із фільму «Водуруду»