Український стартап Respeecher створював голос Дарта Вейдера для серіалу про Обі-Вана Кенобі, офіційно підтвердили в компанії для Vanity Fair.

Для цього використовували архівні записи 91-річного Джеймса Ерла Джонса, який був голосом Дарта Вейдера. Актор, який також озвучив Муфасу з мультфільму «Король Лев», передав права на озвучування Дарта Вейдера через вікові зміни голосу.

Завданням української команди стало створення голосу молодого Дарта Вейдера, який Джонс мав 45 років тому, пише видання.

Стартап виконуватиме замовлення для каліфорнійської студії Skywalker, яка хотіла найняти саме Respeecher, адже згенеровані стартапом голоси мають «людське» звучання, пояснив редактор звуку зі Skywalker Метью Вуд.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Respeecher – це український стартап, який завдяки технологіям штучного інтелекту (нейромереж) використовують для копіювання й генерації різних голосів.

Стартап уже створював голос юного Люка Скайвокера для останньої серії серіалу «Мандалорець» від Disney.

Головний редактор The Village Україна Ярослав Друзюк відвідав команду в київському офісі й розпитав співзасновника Respeecher Олександра Сердюка про роботу на голлівудські студії під час повномасштабної війни й найбільш відомі голоси далекої галактики.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі