Оприлюднили програму цьогорічного Ukrainian Film Festival Berlin, який пройде з 26 до 30 жовтня під гаслом «Долаючи темряву». У ній – чотири повнометражні ігрові та чотири документальні стрічки, а також дві секції із короткометражними фільмами. Серед тем – російсько-українська війна, національні традиції та історія, деколонізація, радянська спадщина та пропаганда.

Фільмом-відкриттям стане «Бачення Метелика» режисера Максима Наконечного, прем’єра стрічки відбулася цьогоріч на Каннському кінофестивалі.

Другий у програмі – «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука, який презентували на Каннському кінофестивалі у квітні. Фільм про повернення заробітчанина на рідну Буковину показали у програмі «Двотижневик режисерів».

Також на Ukrainian Film Festival Berlin покажуть «Клондайк» Марини Горбач, який висунули на премію «Оскар» від України, та «Відблиск» Валентина Васяновича.

До секції короткометражок увійшов, зокрема, фільм «Літургія протитанкових перешкод» Сухолиткого-Собчука. Картина розповідає про українських скульпторів, які після початку повномасштабної війни почали виготовляти протитанкові перешкоди для ЗСУ, її створили за підтримки американського видання The New Yorker.

Фільми демонструватимуть у кінотеатрах Colosseum, ACUDkino, Il Kino, Kino Sputnik та Brotfabrik Berlin. Квитки можна придбати за цим посиланням, повна програма фестивалю  тут.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ukrainian Film Festival Berlin – фестиваль, присвячений українському кіно, який організовують у Берліні. У 2022-му кінофестиваль відбудеться втретє, подію фінансує Medienboard Berlin-Brandenburg та Ґете-інститут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі