Понад 90 відео з ігровим процесом Grand Theft Auto 6 злили в мережу – витік уже назвали «одним із найбільших в історії відеоігор». Хакер під нікнеймом teapotuberhacker опублікував їх на GTAForums, указавши, що дістав матеріали з внутрішнього Slack компанії-розробника Rockstar Games у процесі розроблення GTA 6.

Правдивість опублікованих відео в Rockstar підтвердили журналісту Bloomberg Джейсон Шраєру. «[Опубліковані] кадри, звичайно, що «ранні» й не завершені. Це один із найбільших зливів в історії відеоігор, а також кошмар для Rockstar Games», – пише Шраєр.

Загалом на YouTube залили понад 50 хвилин контенту з ранньої версії гри, це відео пограбувань закладу, стрілянина, їзда на крадених машинах і розмови в стрип-клубі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Злиті матеріали підтверджують, що в GTA 6 гравці повернуться до Вайс-Сіті – аналогу Маямі (Флорида, США), який раніше був місцем дії GTA: Vice City. Одним із головних героїв уперше в історії серії Grand Theft Auto стане жінка. Медіа PC Gamer зазначає, що в ранній версії гри її звати Люсія. Другим ігровим персонажем стане чоловік. Через це історію гри порівнюють із пригодами Бонні та Клайда.

Платформа продовжує блокувати відео через порушення авторських прав за запитом материнської компанії Take-Two Interactive, однак їх продовжують завантажувати нові користувачі. Водночас Polygon пише, що юристи Take-Two, можливо, і не зуміють стерти ці відео з інтернету, адже вони вже поширилися мережею.

Пізніше хакер заявив, що «готовий укласти угоду з представниками Rockstar Games або Take-Two».

хакер заявив, що готовий укласти угоду з Rockstar Games

GTA 6 почали створювати ще у 2014 році, одразу після виходу пʼятої частини серії.

GTA V – це найбільш комерційно успішна гра в історії відеоігор. Це перша гра, яка заробила мільярд доларів за перші три дні продажів і загалом друга в історії за продажами після Minecraft. Гра згенерувала понад 6 мільярдів доларів прибутків, це мінімум удвічі більше, ніж «Аватар» Джеймса Кемерона.

Цьогоріч розробники підтвердили, що гра перебуває у фазі «активного розроблення». Очікувалося, що шоста Grand Theft Auto побачить світ у 2024 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі