Дистриб’ютор KyivMusicFilm випустить документальний фільм про композитора Валентина Сильвестрова.

Режисером фільму про «експериментатора, який дратував радянський режим», став Сергій Буковський.

У стрічці глядачі зможуть поспостерігати за Сильвестровим на репетиціях, де «справжній перфекціоніст невтомно шукає ідеального звучання»: «Усе це на тлі холодних, депресивних, занедбаних, але таких рідних композитору пейзажів Києва, крізь які музика проривається, наче рослини з-під асфальту», – описують у KyivMusicFilm.

Фільм охопить кілька періодів у творчості Сильвестрова: співіснування з радянським режимом, захоплення Сильвестрова постмодернізмом і бажання відрефлексувати історичні події останнього десятиліття.

«Через повномасштабне вторгнення Росії 84-річний Сильвестров з власного досвіду знає, як це – бути біженцем, а його твори виконують у філармоніях по всьому світу у знак підтримки України», – ідеться в описі до фільму.

Стрічка з’явиться в прокаті з 29 вересня. Її показуватимуть у кінотеатрах «Жовтень», Kino42, «Планета Кіно» у River Mall і «Блокбастер». Придбати квитки можна тут. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Валентин Сильвестров – представник сучасної композиторської школи, лауреат Шевченківської премії й автор 9 симфоній і музики до фільмів Кіри Муратової й Франсуа Озона.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі