Український виконавець «Паліндром» випустив новий альбом під назвою «Придумано в черзі».

До альбому ввійшли 13 треків: «Херсон», «Кафе Надія», «Місто», «Люцифер» й інші. Три пісні записані спільно з іншими виконавцями: «Монтеск’є», Юрій Бондарчук, Sasha Boole, а ще дві є каверами («Черемхова віхола», «Рекет»).

Музикант назвав свій альбом «річним сеансом проговорення травм різного штибу»: «Тут і Скнилівська трагедія, до якої я мав дотик, коли був малим, пізніше  – втрата сім’ї й усвідомлення цього вже значно пізніше, війна в моїй рідній країні. Також постколоніальний синдром і травма, нанесена совком, і безліч особистих комплексів і ментальних травм. Коли деякі травми проговорені, нарешті з’являється простір для чогось цінного та справжнього, починаєш помічати щасливі моменти свого життя, вони теж є на альбомі».

За його словами, усі історії були придумані в різних побутових ситуаціях, звідси й назва альбому: «Черга як явище  це теж певний символізм, травма, яка ще не загоїлася після розвалу совка й усе ще нагадує про себе в наш час».

«Паліндром» висловив сподівання, що альбом дасть слухачам змогу «проговорити вголос особисті травми й набуті комплекси», якщо вони цього потребують.

Послухати новий альбом на Apple Music, Spotify, Deezer, SoundCloud можна за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Паліндром» – музичний проєкт Степана Бурбана, який є учасником львівського реп-гурту «Глава 94» й виступає як репер під псевдонімом Кашляючий Ед. Він став одним із лауреатів Jager Music Awards у 2021 році.

На початку серпня «Паліндром» випустив фінальний сингл із майбутнього альбому й кліп на нього, де йдеться про улюблене кафе виконавця у Львові.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі