UPD: Організатори Sea Dance Festival (які заснували фестиваль Exit у Сербії) відхилили прохання гурту Kalush Orchestra скасувати виступ російської діджейки Ніни Кравіц. У заяві вони відзначили, що «засуджують російську агресію в Україні» та «співчувають жертвам війни», водночас що Кравіц «не на боці війни та страждань, а на боці миру та єдності». Скасування виступу діджейки організатори назвали «дискримінацією за національною ознакою».

На літньому музичному фестивалі Sea Dance Festival у Будві виступ українського гурту Kalush Orchestra заявили в один день із виступом російської диджейки Ніни Кравіц. Артисти мали б з’явитися на одній сцені 28 серпня.

Kalush Orchestra написали організаторам фестивалю з проханням скасувати виступ російської артистки. Учасники гурту закликали українську спільноту писати в соцмережі фестивалю із тією ж вимогою.

«Мали виступати через місяць на одному фестивалі, і тут раптом поставили на нього якусь російську співачку – і це повна шляпа. Ми вже написали організатору, щоб її забрали звідти. А якщо не вийде, то ми, звичайно, там не будемо виступати», – прокоментували в Kalush Orchestra.

хто така Ніна Кравіц

Ніна Кравіц – російська музична продюсерка, співачка й диджейка, яку закликає бойкотувати українська електронна сцена. Кравіц не засудила відкрито російське вторгнення в Україну.

На критику щодо невисловлення своєї позиції в публічному просторі артистка відреагувала так: «Я не розумію ні політики, ні соціальних процесів, які вона створює. Тому я не вважаю правильним говорити про це в соціальних мережах».

У травні виступи Ніни Кравіц скасували організатори трьох електронних фестивалів: PollerWiesen у Дортмунді, The Crave у Гаазі й Movement у Детройті.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Kalush Orchestra виступили на Стокгольм Прайді у Швеції. Вони заспівали «Стефанію», з якою перемогли на Євробаченні-2022.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі