Українська стрічка «Мати апостолів» про матерів українських захисників перемогла на кінофестивалі в Гонконзі (Asia Film Art, або AFAIFF), повідомляє Держкіно.

Організатори фестивалю зазначили, що були вражені фільмом «до глибини душі». Стрічка змагалася з кінороботами з Німеччини, Японії, Китаю, Індії, США й Гонконга.

В основі фільму – історії жінок, сини яких воювали за Україну у 2014 році: «У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє в чужий й агресивний світ ненависті та страждання. У цьому пеклі вона шукає сина й, маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. Її відчай і біль перероджуються у вічний материнський дух землі, який повертає синів додому – живих чи мертвих».

Режисер стрічки – Заза Буадзе. Стрічку створила кінокомпанія «Студія «Золоте Руно» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Міжнародний кінофестиваль Asia Film Art (AFAIFF) учетверте проходить у Гонконзі й представляє новаторських кінематографістів з усього світу. Організаторами події є Hong Kong Film Art Association і Macau Film Art Association.

Українська стрічка «Мати апостолів» також перемогла на іспанському кінофестивалі Calella Film Festival.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Держкіно