Новий документальний короткометражний фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука «Літургія протитанкових перешкод» покажуть на одному з найбільших європейських кінофестивалів Sarajevo Film Festival, повідомив режисер.

Картина розповідає про українських скульпторів, які після початку повномасштабної війни почали виготовляти протитанкові перешкоди для ЗСУ, її створили за підтримки американського видання The New Yorker. На кінофестивалі в Сараєво відбудеться світова прем'єра фільму.

«Фільм починає свою подорож і розкаже про людей, які об’єдналися в час війни у загальноукраїнському спротиві», – написав Собчук.

Двадцять восьмий кінофестиваль Sarajevo Film Festival триватиме із 12 по 19 серпня 2022 року. За фестивальні нагороди змагатиметься 51 фільм у чотирьох конкурсних секціях. До документальної секції, окрім «Літургії протитанкових перешкод», увійшли ще два українські фільми: «Щоденник нареченої Христа» Марти Смеречинської та «Крихка пам'ять» Ігоря Іванка.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Повнометражну картину Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір» відібрали на Каннський кінофестиваль. Фільм про повернення заробітчанина на рідну Буковину показали у програмі «Двотижневик режисерів».

Ми спілкувалися із Дмитром про прем’єру в Каннах, особливості знімання картини про Гуцульщину та створення режисером власного світу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі