Канадська співачка Джоні Мітчелл попросила видалити її музику зі Spotify через те, що на платформі вийшов подкаст з дезінформацією про вакцинацію від COVID-19, пише The Guardian. Мітчелл приєдналася до бойкоту, який розпочав рок-музикант Ніл Янг.

Йдеться про найпопулярніший подкаст на Spotify, The Joe Rogan Experience, який веде комік Джо Роган. За інформацією The Guardian, подкаст слухають близько 11 мільйонів людей.

В одному з епізодів Джо Роган поговорив із вірусологом, який виступає проти вакцинації від COVID-19. Після цього Spotify почали критикувати за поширення дезінформації. Музикант Ніл Янг заявив, що хоче видалити свою музику з бібліотеки сервісу, а соцмережами став ширитися хештег #CancelSpotify.

Сотні вчених і медичних експертів підписали відкритий лист до Spotify, в якому йдеться, що Роган «неодноразово поширював оманливі та неправдиві твердження у своєму подкасті, викликаючи недовіру до науки та медицини».

«Безвідповідальні люди розповсюджують брехню, яка коштує людям життя», – передає The Guardian слова Джоні Мітчелл.

Музику Мітчелл на Spotify щомісяця слухають 3,7 мільйона людей, Янг мав 6,2 мільйона слухачів.


The Joe Rogan Experience один із найпопулярніших подкастів не тільки на Spotify, а й у світі. У січні 2021-го Джо Рогана вже критикували через його слова про те, що молодим і здоровим людям вакцина від коронавірусу не потрібна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі