Кінокомпанія Legendary разом із Warner Bros. анонсувала продовження зйомок кіноадаптації «Дюни» від режисера Дені Вільньова.

Студія заявила, що вихід першого фільму — «це тільки початок», а також підтвердила розробку другої частини «Дюни». Реліз фільму планують на 20 жовтня 2023 року.

Після офіційного виходу фільму в кінотеатрах «Дюну» показуватимуть і на стримінгу HBO Max.

Наразі «Дюна» зібрала в міжнародному прокаті близько 220 мільйонів доларів, тимчасом як бюджет фільму становив 165 мільйонів доларів.

В Україні перша із запланованих двох частин екранізації однойменного науково-фантастичного роману американського письменника Френка Герберта вийшла на великий екран 16 вересня.


«Дюна» – науково-фантастичний фільм, знятий за романом американського письменника Френка Герберта. Це перша із запланованих двох частин кіноадаптації. У центрі сюжету – планета Арракіс (Дюна), де видобувають речовину «спайс», що здатна розкривати потенціал людства.

Головну роль (Пола Атріда) у стрічці виконає Тімоті Шаламе. Також ролі гратимуть Зендая, Ребекка Фергюсон, Оскар Айзек, Стеллан Скарсгард, Хав’єр Бардем, Джейсон Момоа, Джош Бролін, Дейв Батіста та Шарлотта Ремплінг.

«Дюна» Дені Вільньова встановила касовий рекорд в Україні з початку карантину. За п’ять днів стрічка зібрала 34 мільйони гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із відео