Вийшов тизер-трейлер повнометражного анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» від студії Animagrad. Прем’єра відбулася в день 150-річчя письменниці Лесі Українки.

Сценарій анімаційної стрічки заснований на класичному сюжеті драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та на образах з української міфології. 

Сюжет тизера-трейлера заснований на одній з найдинамічніших сцен у мультфільмі. Головна героїня приходить на допомогу наляканому стаду зубрів. Поряд із реальними тваринами можна побачити міфічних лісових створінь. А ще вперше тут з’явиться коханий Мавки – музикант Лукаш.

Для роботи над пластикою та рухами головної героїні команда мультфільму запросила професійну балерину Катерину Кухар. На знімальному майданчику вона відтворювала дії головної героїні. Її рухи фіксували камери, а згодом аніматори відтворили на екрані в образі Мавки. 

До створення саундтреку долучилися гурт «ДахаБраха» та фольклорний мультиінструменталіст Максим Бережнюк.

Мультфільм вийде в прокат у 2022 році.


«Мавка. Лісова пісня» – другий повнометражний мультфільм української студії Animagrad, створений за мотивами п’єси Лесі Українки «Лісова пісня», а також на основі українських міфів і традицій.

Перший тизер мультфільму можна подивитися тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Animagrad