Андріївську церкву в Києві з грудня 2020 року відкриють для відвідувачів. До цього вона була на реставрацій майже п’ять років.

Офіційне відкриття храму відбудеться 12 грудня в онлайн-режимі, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. А 13 грудня в церкві пройде перша служба.

Відреставрована Андріївська церква

У церкві відновили живопис, ікони й іконостас, почистили ліпнину та відшліфували підлогу. Також замінили інженерні мережі, зробили нове освітлення, опалення й вікна.

Відновлений інтерєр Андріївської церкви

«До речі, автентичний колір стін 18 століття завдяки комп’ютерному аналізу допомогли віднайти німецькі технологи. А перед затвердженням фінального кольору та пофарбуванням було зроблено 36 тестових викрасок», – розповів міністр.


Андріївська церква – православний храм у стилі бароко, споруджений за проєктом архітектора Бартоломео Растреллі в 17471762 роках на Андріївській горі в Києві. Є памяткою архітектури та монументального живопису світового значення. У 2018 році церкву передали в постійне безоплатне користування Вселенського патріархату.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі