Організатори фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA оголосили переможців.

На фестивалі фільми змагалися у конкурсах Docu/Світ, Docu/Україна та Docu/Коротко, а також Rights Now.

Головні нагороди конкурсів Docu/Світ і Docu/Україна отримала стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» режисерки Ірини Цілик. Раніше фільм також отримав нагороду на американському фестивалі Sundance, а українська прем’єра відбулася на Docudays UA.

На думку журі, фільм «вражає креативністю режисерських рішень і позитивністю персонажів, який доводить нам, що створення фільму у жорстких умовах також може бути актом витривалості та позитивного впливу на родину та спільноту».

У номінації Rights Now переміг фільм «Опівнічний мандрівник» Хассана Фазілі.

Стрічка «Ґрейкі» Енріке Рібеса отримала головну нагороду в категорії Docu/Коротко, а спеціальну відзнаку в категорії отримав фільм «Колообіг» Олексія Радинського.

Фільм «Безсмертний» Ксенії Охапкіної здобув головну нагороду підліткового журі, а приз глядацьких симпатій отримав фільм War Note режисера Романа Любого.

Стрічка «Сіль із Бонневілю» режисера Семена Мозгового отримала нагороду від «Українського інституту» − 150 тисяч гривень на промоцію і дистрибуцію майбутнього фільму.


 Docudays UA 2020 через карантин відбувався онлайн: фестиваль зберіг всі конкурсні програми і стрічки можна було переглянути безкоштовно. Головною темою фестивалю була тема дорослішання.

 До 10 травня на платформі Docudays UA будуть доступні 43 документальні фільми з конкурсних та позаконкурсних програм фестивалю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі