The Village Україна збирає події четверга, 1 серпня, які варто відвідати.

Концерт The 1975

The 1975 з Манчестера вперше виступатимуть в Україні на київському Арт-заводі Платформа. Музиканти презентують свій новий альбом – A Brief Inquiry into Online Relationships, який вийшов у листопаді. Команда грає інді-рок, однак експериментує і з електронною музикою та R&B.


Коли

Арт-завод Платформа, вулиця Біломорська, 1

Де

19:00

cкільки

від 1 190 гривень


Антон Слєпаков з несправжнім DJ-set в Squat 17b

Цього четверга за пультом у сквоті фронтмен гурту «Вагоновожатые» та автор проєкту «Стишение обстоятельств» Антон Слєпаков.
«Антон Слєпаков – несправжній DJ. Діджей-самозванець, який періодично вмикає під час сетів свої улюблені треки і сам танцює під них. Навколишні радіють від того, що людині добре і весело, і долучаються до процесу», – розповідають організатори.


Коли

Squat 17b yard cafe, вулиця Терещенківська, 17-В

Де

20:00

cкільки

вхід вільний


«Краса по-американськи» у «Планеті Кіно»

Культова стрічка «Краса по-американськи» режисера Сема Мендеса за сценарієм Алана Бола транслюватиметься у «Планеті кіно» мовою оригіналу з українськими субтитрами. За сюжетом, Лестер Бернем переживає кризу середнього віку. Його не поважають і не цінують на роботі, а від щасливої родини не лишилося і сліду. У його дружини Керолайн пристрасний роман з колегою по роботі, а похмура дочка-підліток Джейн захоплена сусідським хлопцем, який нещодавно вийшов з психіатричної лікарні. 


Коли

19:00

Де

«Планета кіно», проспект Степана Бандери, 34-В

cкільки

від 150 гривень


Джаз у Closer

Фінальна сесія літнього джазу в клубі Closer. Цього разу виступатиме саксофоніст та композитор Богдан Гуменюк та інші музиканти – за фортепіано Юрій Середін, Сергій Клюєнко та Алік Фантаєв.


Коли

20:00

Де

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

cкільки

200 гривень


Відкриття експозиції проєкту «Велике Коло»

Залучені до проєкту «Великого Кола» художники в різні роки були учасниками Міжнародного бієнале безпредметного мистецтва BANO (Biennale Internationale d'Art Non Objectif), Пон-де-Кле, Франція, та виставок, організованих незалежним мистецьким простором e9a, Фрайбург, Німеччина. 

Митці творять у жанрах мінімал-арт, постформалізм, постмінімалізм.


Коли

19:00

Де

M17 Contemporary Art Center, вулиця Антоновича, 102/104

cкільки

вхід вільний


Лекція про українську пострадянську фотографію

Фотограф і дослідник Віктор Марущенко розповість про українську фотожурналістику та художню фотографію 1990-х років, зосереджуючись на доробку авторів кола «Паризької комуни», зокрема Миколи Троха. Згадає фотографів «Харківської школи». Розгляне українську фотографію 2000-х років та охарактеризує сучасну.

Місце проведення – 3-й поверх, експозиція виставки «Заборонене зображення». Реєстрація на подію обов’язкова за лінком.


Коли

19:00

Де

PinchukArtCentre, вулиця Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2

cкільки

вхід вільний


Обкладинка: Wikimedia Commons