У Києві на вулиці Рейтарській з’явилась арт-інсталяція «Утилітарний захват», яка складається з понад 4000 пластикових ящиків.

Автором інсталяції став один з випускників Kyiv Academy of Media Arts (КАМА), білоруський художник Роман Камінський. Ідея художньої інтервенції на Рейтарський належить громаді вулиці.

«Переосмислюючи, перекодуючи, зіштовхуючи матеріал і територію, художник досягає дивного ефекту. Банальний двір і пересічна тара набувають характеру цілісного і глибокого художнього висловлювання. Тривіальне і художнє, приватне і публічне, красиве і потворне, унікальне і тиражне: художник запрошує нас до рефлексії над цими категоріями», – йдеться в описі інсталяції.

«Художник Роман Камінський у своїй роботі часто звертається до стихійного «благоустрою» сучасних міст – хаотичної забудови, малих архітектурних форм, мафів тощо. Він працює із дуже простим матеріалом – пластиковими ящиками з-під пляшок, але за їхньою допомогою повністю змінює функційне й візуальне сприйняття простору», – зазначає кураторка напрямку «Сучасне мистецтво» в КАМА Марія Ланько.

Офіційне відкриття інсталяції відбудеться 12 липня о 19:00. Адреса – вулиця Рейтарська, 10-12.

Існуватиме інсталяція, поки громадська ініціатива не долучиться до її заміни або демонтажу.

Обкладинка та фото: КАМА