У рамках щорічного фестивалю Ukraine on Film у Брюсселі покажуть українські фільми «Рівень чорного», «Стрімголов», «Сторожова застава», відреставровану стрічку Параджанова «Тіні забутих предків» та документальний фільм про Олега Сенцова.

Фестиваль відбудеться у Брюсселі 17-21 січня у Центрі образотворчих мистецтв BOZAR.

«Рівень чорного» – експериментальна стрічка про кризу середнього віку від Валентина Васяновича, обрана Українським Оскарівським Комітетом у 2017 році номінантом на премію.

«Стрімголов» – психологічна драма Марини Степанської про стосунки молодої пари, світова прем’єра якої відбулася в рамках конкурсної програми Кінофестивалю в Карлових Варах.

«Сторожова застава» – підтлітковий фільм у жанрі фентезі, один із касових рекордсменів українського прокату, знятий за романом Шевченківського лауреата Володимира Рутківського.

Також на фестивалі покажуть документальну стрічку «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» про суд над українським режисером, засудженим на 20 років в'язниці за сфальсифікованими обвинуваченнями у тероризмі, та відреставрований фільм Сергія Параджанова «Тіні забутих предків».


 У 2016 та 2017 роках на фестивалі були показані німі стрічки «Одинадцятий» та «Земля» Довженка у живому супроводі українських музикантів.