Фестиваль «Гогольфест» переносить театральну програму на іншу локацію. Про це повідомляється на офіційній сторінці фестивалю.

«Дорогі друзі, на жаль, локація Театр на Подолі не буде учасником програми ГогольFest – 2017. Ми аналізуємо критичну ситуацію, в якій опинився фестиваль, і прагнемо зробити усе можливе», – кажуть організатори.

Такий вигляд Театр на Подолі має зараз / Андрій Шурпенков для The Village Україна

Рішення про зміну локації засновник фестивалю Влад Троїцький пояснює бажанням уникнути можливих провокацій зі сторони активістів організації «Громада Андріївського узвозу», які вважають, що вона псує зовнішній вигляд історичної частини Києва.

«Ми билися до останнього, просили тимчасовий дозвіл на використання простору Театру на Подолі. Сьогодні нам повинні були видати результати експертизи про те, що це абсолютно безпечне місце. Але через високу активність організації «Громада Андріївського узвозу», Віталій Кличко особисто заборонив заходити «Гогольфесту» в Театр на Подолі, щоб не провокувати цих борців за скріпи», – розповідає Cultprostir Влад Троїцький.

У свою чергу активісти «Громади Андріївського узвозу» відреагували на повідомлення щодо перенесення заходу на іншу локацію на сторінці Facebook.

«Проводення фестивалю у будівлі, що не здана в експлуатацію, щодо якої за розпорядженням мера міста діє спеціально створена робоча група з пошуку шляхів врегулювання ситуації навколо новобудови Театру на Подолі, було б неповагою до українського законодавства та проблем з якими стикається місто в своїй пам'яткоохронній та містобудівній сферах», – йдеться в повідомленні.