Спеціально для The Village Україна KyivMusicFilm розповідає про найцікавіші альтернативні покази лютого.

«Ретроспектива Хаяо Міядзакі: «Віднесені привидами»

з 8 лютого

«Віднесені привидами» — трейлер KyivMusicFilm

«Віднесені привидами» – оскароносний мультфільм про пригоди дівчинки Чіхіро в спустошеному місті. Стрічка стала однією з найуспішніших робіт за всю історію студії «Гіблі», яка неодмінно асоціюється з ім’ям легендарного Хаяо Міядзакі. У Studio Ghibli працювала плеяда найкращих аніматорів Японії – від молодих талантів до визнаних майстрів. Під керівництвом Міядзакі вони створили низку культових мультфільмів, серед яких «Мій сусід Тоторо», «Мандрівний замок», «Принцеса Мононоке» та інші. Стрічка посідає 28 сходинку в списку «250 найкращих фільмів» за версією IMDb.

Лінк

«Музейний вікенд»

14-16 лютого

KyivMusicFilm влаштовує триденний «Музейний вікенд», який познайомить гладачів з найяскравішими постатями світу мистецтва, серед яких Караваджо, Пікассо, Клімт і Шіле. Під час показів відвідаєте величний Лувр, галерею Уффіці, музей Прадо, на власні очі побачите галерею Бельведер, нью-йоркський МоМА та інші знакові місця, де зберігаються найцінніші роботи героїв.

Лінк

Британський театр у кіно: «Троїл і Крессіда»

12 лютого

Трейлер «Троїл і Крессіда»

Грегорі Доран переносить античний сюжет у похмурі часи постапокаліптичної антиутопії й щедро приправляє його фірмовим шекспірівським гумором. Відоме всім протистояння через прекрасну Єлену триває вже сьомий рік. Однак стародавні герої, одягнені в брутальне спорядження зі шкіри та металу, здається, більше зайняті тим, наскільки дивовижний вони мають вигляд, ніж реальним закінченням безглуздої війни.

Лінк

«Молодий Пікассо»

17 лютого

Трейлер «Молодий Пікассо»

Пабло Пікассо – один з найвідоміших художників усіх часів. Але звідки бере початок його мистецтво? Про Пікассо багато сказано і написано, але настав час подивитися на роки його молодості, на виховання та освіту, яку він здобув. Три міста зіграли в історії Пікассо ключову роль: Малага, Барселона і Париж, а фільм досліджує вплив кожного з них на художника-початківця. В об’єктиві режисера Філа Грабскі «блакитний період» і «рожевий період» – аж до 1907 року, коли Пікассо створює «Авіньйонських дівчат». Ця картина, написана 25-річним художником, шокувала художній світ і змінила його назавжди.

Лінк

«Матера: секрети древнього міста»

20 лютого

Трейлер «Матера: секрети древнього міста»

Матера – старовинне печерне місто, відоме в усьому світі історичними кварталами Сасі, що розкинулися у міжгір’ї Гравіна ді Матера. Гуляти його вуличками – це ніби ще раз пережити давно забуте минуле. Місто будували різні цивілізації в різний час, починаючи з неоліту. Матера – центр ремісничих традицій та гастрономічної культури, культурний центр Європи 2019 року. Сьогодні місто внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і гордо посідає першу сходинку в усіх можливих путівниках Італією.

Лінк

Лондонська королівська опера в кіно: «Пікова дама»

26 лютого

Трейлер «Пікова дама»

Одна з найвеличніших опер Чайковського, яка вже давно стала світовою класикою. Історія молодого військового інженера Германа, який через погрози дізнається секретну комбінацію трьох виграшних карт у графині, що не витримує його залякувань і помирає від серцевого нападу. Окрилений своєю непереможністю, він кидає виклик відомому картяру-мільйонеру Чекалинському. Гра йде за сценарієм Германа, але в останній момент виграшний туз перетворюється на пікову даму, що посміхається, нагадуючи йому померлу графиню. Герман програє всі статки й потрапляє до лікарні для душевнохворих.

Лінк

 Бонус:

«Секс, мода, диско»

З 28 лютого

Трейлер «Секс, мода, диско»

Антоніо Лопес – одна з найяскравіших постатей за всі історію модної індустрії.
Його життя було таким яскравим, як і його знамениті ілюстрації. Ритм Пуерто-Ріко, Нью-Йорка та Парижа, зіркові дизайнери, топ-моделі, нічне життя та ера диско – усе це, зібравшись в єдиному калейдоскопі, грало барвами впродовж усього його життя. Лопес став особистістю, яка дала поштовх модній індустрії на кілька десятиліть уперед.

Лінк

Текст: Максим Бабак

Обкладинка: KyivMusicFilm