The Village Україна розповідає про найкращі реаліті-шоу 2022 року, які вийшли на стримінговому сервісі Netflix.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Уже дорослі!»

Old Enough!

Трейлер фільму «Уже дорослі!»

Що це: Батьки дають доручення дітям-дошкільнятам: сходити в магазин, принести щось бабусі чи забрати піцу, а знімальна група стежить за дорогою та пригодами малих. Виходить більш драматично і весело, ніж більшість фільмів і серіалів цього року. Хіт японського телебачення випустили на Netflix, зібравши найкращі 20 епізодів.

Чому зрезонував у 2022-му: Якщо вас не розкрутить цей контент, то ми навіть вже не знаємо. А ще 1 січня на Netflix з’явиться другий сезон.

Де дивитися: Netflix

«Hype House: Дім тіктокерів»

Hype House

Трейлер серіалу «Hype House: Дім тіктокерів»

Що це: Десять 20-річних разом живуть у будинку вартістю 5 мільйонів доларів і щодня знімають контент для TikTok. «Hype House: Дім тіктокерів» стежить за найдорожчим у світі гуртожитком, із якого вийшли зіркові тіктокери на зразок Чарлі Дамеліо та Еддісон Рей.

Чому зрезонував у 2022-му: Тому що всі найлінивіші стереотипи про тіктокерів тут підтверджуються, а не розвінчуються.

Де дивитися: Netflix

«Як облаштувати кімнату для сексу»

How to Build a Sex Room

Трейлер серіалу «Як облаштувати кімнату для сексу»

Що це: Мелані Роуз – дизайнерка інтер’єрів, яка допомагає парам обладнати найкращу кімнату для сексу.

Чому зрезонував у 2022-му: Зізнайтеся, ви також скучили за рубрикою «Квартира тижня».

Де дивитися: Netflix

«Підлога – це лава»

Floor Is Lava

Трейлер другого сезону серіалу «Підлога – це лава»

Що це: В ігрового шоу «Підлога – це лава» прості правила: команда має пройти спеціально побудовану кімнату, не провалившись дорогою в лаву. У другому сезоні, розділеному на дві половини, формулу ускладнили, додавши фінальний раунд із підніманням на вулкан.

Чому зрезонував у 2022-му: Тримати за учасників кулачки – це одне, а отримувати задоволення від їхніх постійних падінь – ще краще.

Де дивитися: Netflix

«Ультиматум: Під вінець або кінець»

The Ultimatum: Marry or Move On

Трейлер серіалу «Ультиматум: Під вінець або кінець»

Що це: Шість пар, які зустрічаються впродовж кількох років, але поки не наважилися на одруження. Та одне рішення, яке вони мають ухвалити – залишитися разом чи розійтися. Причому розійтися можна було, знайшовши нову пару прямо на проєкті.

Чому зрезонував у 2022-му: Розумна відповідь: тому що це був рік, коли всі статус-кво остаточно руйнувалися. Щира відповідь: бо це цікавіше, ніж ще один сезон «Острова кохання».

Де дивитися: Netflix

«Торт чи ні?»

Is It Cake?

Трейлер серіалу «Торт чи ні?»

Що це: На сцену виносять кілька бургерів. Кілька з них – справжні бургери. Та один – торт, який замаскували під бургер. Отже, запитання: торт чи ні?

Чому зрезонував у 2022-му: Netflix перетворив змагання кондитерів на екзистенційне шоу, у якому ти поступово починаєш ставити під сумнів природу реальності. Ну і в процесі захоплюватися майстрами-кондитерами, які роблять неймовірні речі.

Де дивитися: Netflix

«Гора сніжинок»

Snowflake Mountain

Трейлер серіалу «Гора сніжинок»

Що це: Молоді люди, абсолютно не пристосовані до реального життя, намагаються вижити в дикій природі. Курс підготовки їм проводять люди з військовим досвідом.

Чому зрезонував у 2022-му: Бо ми всі цього року стали відчутно старшими.

Де дивитися: Netflix

«Майстри напоїв»

Drink Masters

Трейлер серіалу «Майстри напоїв»

Що це: Бармени змагаються в приготуванні коктейлів, у кожному епізоді вони готують нові поєднання напоїв відповідно до побажань журі. Красиво зняте шоу з кількома легендами барної індустрії на зразок Дейла Дегроффа.

Чому зрезонував у 2022-му: Як і з «Торт чи ні?», це той випадок, коли просто приємно стежити за роботою людей, які добре вміють щось робити.

Де дивитися: Netflix

«Знайомства з родичами»

Dated and Related

Трейлер серіалу «Знайомства з родичами»

Що це: Розкішна вілла на півдні Франції, красиві молоді люди шукають собі пару. Звичну формулу реаліті-шоу тут урізноманітнюють, додаючи в рівняння братів і сестер. Знайти собі пару доведеться, розділяючи незручні погляди твоїх родичів.

Чому зрезонував у 2022-му: Якщо набрид «Холостяк».

Де дивитися: Netflix

«Залізний шеф-кухар: Битва за визнання легенди»

Iron Chef: Quest for an Iron Legend

Трейлер серіалу «Залізний шеф-кухар: Битва за визнання легенди»

Що це: Цей список був би неповним без нової версії «Залізного шеф-кухаря»: популярне кулінарне шоу родом із Японії оновили в спінофі, запросивши чи не найкрутішу лінійку учасників в історії проєкту на чолі з Домінік Кренн – першою в США шефкою, яка отримала три зірки Michelin.

Чому зрезонував у 2022-му: Досі найбільш епічне кулінарне шоу.

Де дивитися: Netflix

Обкладинка: Netflix