Новий сингл під назвою «Іван Богун» випустив український музичний гурт Latexfauna. Слухайте прем’єру синглу на The Village Україна з коментарем лідера Latexfauna Діми Зезюліна.

Latexfauna – Іван Богун

«Іван Богун» – це перший за майже рік новий трек українського гурту Latexfauna, який восени увійде в новий альбом «Сенбернар». Лідер гурту Діма Зезюлін розповідає, що присвятити трек козаку 17 століття вирішили через символічність його постаті.

Отримані від релізу кошти Latexfauna використає на придбання рацій для потреб Збройних сил України. «Цим треком ми хочемо привернути увагу до того, що збираємо гроші на рації, які дуже класно кодують інформацію та допомагають нашим солдатам вести розвідку. Власне, пісня також має певний зв’язок із військом, бо це пісня про Івана Богуна. Але він у нас постає не як полководець, а як коханець. Богун – це такий символ української мужності», – додає у коментарі The Village Україна Зезюлін.

Діма Зезюлін

фронтмен Latexfauna


Ви знаєте його як вінницького полковника, суперсолдата, який не програв жодної битви, хороброго побратима Богдана Хмельницького та грозу шляхти, москалів і татар, який до того ж не заплямував себе невиправданою жорстокістю, що в той час було ділом житєйським. Таку інфу передають нам народні пісні, думи й легенди.

Але нещодавно відомі волонтери Аміл і Раміл [Насірови, з гурту «Курган & Agregat»] зібрали чергову рекордну суму на один потрібний девайс: машинку часу. Маленьку таку, портативну, з AliExpress. Дали нам попробувати. Тож ми вирішили метнутися в часи Визвольної війни Хмельницького. Прилітаєм туди, значить. І розпитуєм за Богуна. А люди там говорять не так, як зараз. Сложно все розібрати без чарки. Опщем, коли тири-пири з ними побалакали, оказалося, шо Богун був у першу чергу моцним їбакою. Бо був напрочуд гарний і дужий в ліжку. Все, шо движеться – він тойво. Кажуть, снабжав оргазмами саму жінку турецького султана. Пока той спав, повечерявши солодким виноградом, що в’ється по парканом його екзотичного палацу з багряного ракушняка. Отакі от діла, котенята. Так ми й написали цю пісню.


Загалом є потреба зібрати 400 тисяч гривень, приєднатися до збору можна, надіславши кошти на картку [4441 1144 5187 6146].

Уперше пісню «Іван Богун» зіграли наживо влітку на київському майданчику «Курені». 9–10 вересня Latexfauna представить трек на концертах у Києві, а 11 вересня – у Львові.

Обкладинка: Latexfauna