Євген Бондаренко – український фотограф з Краматорська, живе та працює в Кривому Розі. Знімати почав 2007 року. Перейшов на чорно-білу фотографію у 2009-му, познайомившись з творчістю японського фотографа Дайдо Моріяма. Робив 8-річну паузу в діяльності (з 2011 по 2019 роки), відновив зйомки у 2019-му. Учасник виставок фотоклубу «Юріс» у Краматорську (20082009), а також фотоклубу «Сплав» у Казахстані (2009). У 2013-му організував персональну фотовиставку «Будні» в Краматорську.

Про фотографію:

  Для мене фотографія є фіксацією реальності, я не шукаю якихось особливостей міста. Мені цікаві саме люди в природному міському середовищі існування, результати життєдіяльності людини, речі або місця, які в недалекому майбутньому зникнуть або істотно зміняться. Процес фотографування – це, так би мовити, фотографічна медитація: ти занурюєшся в потік вулиці та неупереджено пливеш по ньому», – коментує автор своє ставлення до фотографії.

Євген Бондаренко

фотограф

Повертаючись з чергової фотопрогулянки, звернув увагу на віддзеркалення листя на задньому склi машини, а також розсипане на даху опале листя, швидко сфотографував. Прийшов час обробки, як завжди, перевів зображення в монохром, роздивляюся… І яке ж було здивування, коли на склі проявилося ледь помітне зображення жінки з розпущеним волоссям, на яке не звернув уваги під час зйомки. Напередодні почитав декілька глав із Хагакуре (кодекс поведінки самурая), назва народилася миттєво – «Приховане в листі».

The Village Україна та спільнота «Українська вулична фотографія» в рубриці «Камера спостереження» розповідає про людей, які знімають місто.