У Києві оголосили переможців конкурсу проектів «Музею Революції Гідності» на Алеї Героїв Небесної Сотні. The Village Україна публікує проект-переможець конкурсу та роботи архітекторів, які посіли друге і третє місця.

Міжнародне журі обрало проект «Штурм висоти» від німецької архітектурної студії.

1 премія. Переможець конкурсу

Kleihues + Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH

Берлін, Німеччина

Архітектори: prof. Jan Kleihues, Johannes Kressner

«Проектувати Музей Революції Гідності взялися 12 архітектурних команд – з України, Німеччини, Іспанії та Франції. Переміг проект знаного берлінського бюро, який переконав міжнародне журі у відповідності конкурсному завданню, у сильній функціональній та архітектурній цінності, в модерновій елегантності та ощадливому ставленню до середовища, у метафоричності та символізмі, у спроможності витримати плин часу», – каже гендиректор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Переможців обирали члени міжнародного журі, до якого увійшли, зокрема, архітектори та художники з Німеччини, Польщі, Швейцарії, Фінляндії та України, міські чиновники, міністр культури.

Проект має доповнити меморіальний простір на Алеї Героїв Небесної Сотні. Після громадського обговорення конкурсних пропозицій з переможцем мають укласти договір. Потім почнуть розробляти проектну документацію.

Виставку проектів, які подавалися на конкурс, влаштують з 13 липня по 13 серпня 2018 року в Будинку архітектора (вулиця Грінченка, 7).


2 премія

Buro/architects

Київ, Україна

Архітектори: Антон Олійник, Олексій Пахомов


3 премія

Lina Ghotmeh Architecture

архітектори: Ліна Готме (Lina Ghotmeh)

Париж, Франція

Конкурс було оголошено у жовтні 2017 року.

Фото проектів надані Музеєм Революції Гідності