Шукаєте місце, де можна оздоровитися й набратися сил, а також провести час на природі? Поряд із Києвом є Shambala Wellness Club – єдиний в Україні аюрведичний стаціонарний комплекс та один із найбільших у Східній Європі проєктів, який розвиває культуру аюрведи та популяризує здоровий спосіб життя.

Аюрведа – це наука про життя, що втілила знання індійських лікарів, які протягом 5000 років вивчали людину та роль натуральних препаратів в оздоровленні організму, боротьбі з хворобами та профілактиці захворювань. Основний принцип аюрведи – лікувати не хворобу, а людину. Це – основа всієї концепції Shambala Wellness Club.

The Village Україна разом із Shambala Wellness Club розповідають, що оригінального є в комплексі та чому його варто обирати для long weekend.

Забути про все наодинці, з друзями чи колегами

Забути про все наодинці, з друзями чи колегами

Shambala Wellness Club побудували за давньоіндійською системою Васту Шастра, яка підказує, як правильно створити простір відповідно до законів природи. У комплексі завжди тихо й спокійно, можна почути спів птахів, на який рідко натрапиш у мегаполісі. Тут немає гучної музики, міського шуму та телебачення, а дітей можна брати, лише якщо вони досягли віку 10 років.

Воду в Shambala Wellness Club можна пити просто з-під крана, адже її видобувають із власної артезіанської свердловини, глибиною 100 метрів. Вона проходить механічне, хімічне, іонізаційне очищення. А ще в Shambala структурують воду класичною музикою, адже вірять, що це позитивно впливає на організм людини.

Для комфорту гостей пропонують 40 сучасних номерів категорій Standard, Standard Pool View, Suite та Suite Pool View, а ще конференц-зали, якщо хочеться відпочити з колегами. Для бізнес-зустрічей пропонують послуги персонального івент-менеджера.

На території SPA-зони розташовані басейн із протитечією та гідромасажем, хамам, фінська сауна з панорамними вікнами на паркову зону, циркулярний душ, соляна кімната з іонізованим повітрям і кольоротерапією.

Повний комфорт у комплексі забезпечують генератор, власна свердловина та Starlink. А в разі повітряної тривоги можна спуститися до зручних підвальних приміщень із ремонтом, вентиляцією й опаленням.

Спробувати давні індійські практики

Спробувати давні індійські практики

Основною оздоровчою програмною лінійкою в Shambala Wellness Club є «Аюрведа» – низка оздоровчих детокс-програм, які тривають від 10 днів.

Щоб відбулося фізичне й ментальне оздоровлення, фахівці активують внутрішні ресурси організму й підсилюють їх цілющими травами й оліями, масажами, корисним харчуванням, а також заняттями йогою, дихальними практиками та медитацією.

До лінійки «Аюрведа» входять програми:

  • панчакарма (традиційне індійське глибоке очищення організму);
  • відновлення опорно-рухового апарату;
  • нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту;
  • комплексна підготовка до вагітності;
  • аюрведична корекція ваги (14 днів).

Після первинної консультації лікарі комплексу складуть повну картину стану вашого здоров’я, підберуть аюрведичні препарати та процедури, щоб ефект від програм був максимальним. Після закінчення процесу оздоровлення для вас створять індивідуальні рекомендації з харчування та коригування способу життя.

Щоденні програми включають проходження аюрведичних процедур, серед яких:

  • абх’янгам – м’який масляний аюрведичний масаж;
  • удвартанам – масаж із використанням порошків із трав і спецій;
  • широдхара – процедура, у процесі якої тепла олія тонкою цівкою ллється на лоб, розслабляючи та тонізуючи центральну нервову систему;
  • патра потлі – масаж мішечками з травами в олії;
  • сведана – пропарювання тіла у спеціальній бочці.

У Shambala використовують препарати природного походження, які розробляють у власній фітолабораторії, а також автентичні аюрведичні засоби, які постачають з Індії.

Оздоровитися на програмах Wellness

Оздоровитися на програмах Wellness

Якщо плануєте long weekend і хочете поєднати приємне з корисним, зверніть увагу на програми лінійки Wellness. Вони націлені на очищення, оновлення й омолодження організму й розраховані на три або сім днів відпочинку. Серед програм:

  • detox
  • detox antistress
  • relax
  • anti-age
  • beauty

До кожної програми входять щоденний блок оздоровчих процедур, комплексне триразове харчування, відвідування SPA-зони, а також занять із йоги та пранаями (з інструктором у вихідні дні). У межах програм ви зможете насолодитися аромамасажем усього тіла, косметичними процедурами для обличчя, різноманітними пілінгами й обгортаннями для тіла, а також автентичними процедурами.

Розслабитися в SPA

Розслабитися в SPA

У SPA від Shambala на вас чекають аюрведичні масажі, водні процедури, приємні розслаблювальні терапії, сауна та повний релакс. Для різних побажань фахівці комплексу створили 11 унікальних SPA-пакетів. Наприклад, «Антистрес» включає автентичний індійський масаж усього тіла, стоп і голови. До «Традицій Сходу» входить кокосовий скраб та обгортання з німу. Для того, щоб спробувати на собі аюрведичні терапії, Shambala пропонує програми SPA day, Wellness day, Ayurvedic weekend і SPA weekend.

Якщо хочете весь день провести у SPA-зоні, варто звернути увагу на пакет Welcome Pool & SPA, який дасть змогу вам протягом усього дня користуватися інфраструктурою комплексу.

Поласувати аюрведичними стравами

Поласувати аюрведичними стравами

На території SPA-зони розташований wellness-бар, де можна насолодитися різноманітними фіточаями, а також спробувати різні фреші, смузі, зелені коктейлі та дієтичні корисні солодощі. Тут можна вгамувати спрагу після банних процедур і відновити сили в атмосфері тиші та легкої медитативної музики.

Також у Shambala Wellness Club можна відвідати ресторан аюрведичної кухні. Гостям пропонують два види меню:

  • Аюрведичне комплексне меню з незвичайною подачею страв. На одній тарілці розміщують одразу шість смаків: солодкий, солоний, терпкий, гіркий, гострий і кислий. У Shambala вважають, що такий підхід цілюще впливає на ментальний і фізичний стани та дає змогу збалансувати всі процеси в організмі. Кожну страву готують з екологічно чистих продуктів.
  • Авторське меню a la carte. Воно вміщує великий вибір вегетаріанських, безглютенових і безлактозних страв, а також свіжі салати, корисні закуски та десерти.

Матеріал підготовлено за підтримки