Ощадний рахунок «Рюкзак» – послуга для накопичення коштів під відсоток, яку запустив мобільний банк sportbank. Її мета – допомагати клієнтам відкладати кошти на власні бажання непомітно для щоденного бюджету. Користувачі можуть створювати цілі, на які планують накопичити, або просто класти гроші на рахунок під 5,55% річних.

«Ми у sportbank створили «Рюкзак», переосмисливши класичний банківський ощадний рахунок. Узагалі, це сервіс заощадження коштів із доступом до грошей у будь-який день і з можливістю отримати відсотковий дохід від суми заощаджень. Новий підхід і мобільний форм-фактор дозволив нам зробити ощадний рахунок нової генерації – доступ до коштів 24/7, зручність керування цілями заощаджень (кастомізація цілей), гейміфікацію, налагодження та використання продукту (вибір цілей і різноманітні можливості з автопоповнення рахунку, виплату відсотків щотижня – щоп’ятниці) тощо. Враховуючи відсутність у нас витрат на фізичні відділення, sportbank запропонував одні з найкращих умов на ринку України», –ділиться Денис Саприкін, CEO та співзасновник мобільного банку.

За два тижні з моменту запуску послуги «Рюкзак» від sportbank її обрали вже 8111 користувачів. Найбільше клієнти накопичують на відпустку – 23% від усіх створених цілей, 17% – на спортивне спорядження: кросівки, велосипед, сноуборд тощо, 9% – на техніку, як-то ноутбук чи смартфон.

Як працює послуга «Рюкзак»:

  • у додатку sportbank ви можете додати цілі, на які плануєте накопичити кошти;
  • зазначаєте, скільки грошей хочете відкласти;
  • потім обираєте зручний спосіб поповнення ощадного рахунку: самостійне чи автопоповнення.

Автопоповнення цілей зручне тим, що вам не потрібно самостійно робити будь-які відрахування на «Рюкзак». Достатньо активно користуватися карткою, решту застосунок зробить за вас.

Користувачам доступні різні способи автопоповнення: списувати з картки sportbank фіксовану суму в обраний день, перераховувати відсоток від кожної купівлі, від кожного надходження чи округляти залишок до 10, 100, 1000 гривень. Тобто ви створюєте ціль і відразу обираєте зручний спосіб поповнення.

Тепер розглянемо все на прикладі. Ви мрієте накопичити на лижі та чоботи для зимового відпочинку, їхня середня вартість – приблизно 20 000 гривень. Як це зробити з послугою «Рюкзак»:

Крок 1: Створіть ціль «На лижі».

Крок 2: Оберіть «Списувати з картки sportbank фіксовану суму в обраний день» або «Округляти залишок до 10, 100, 1000 грн» – ці два способи допоможуть зібрати бажану суму найшвидше.

КРОК 3: Активно користуйтеся карткою для щоденних витрат і накопичуйте кошти.

Щоп’ятниці нараховуються відсотки на суму, яку ви збираєте в «Рюкзаку», зі ставкою 5,55% річних. Тобто якщо ви плануєте відкласти 20 000 гривень, то за чотири місяці додатково накопичите ще 307 гривень. Цього вистачить на закарпатські смаколики або цікавий сувенір додому.

Активувати sportbank

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ SPORTBANK