З 18 квітня по 15 травня агентство Port agency та комплекс 
Edem Resort Medical & SPA проводять набір скульпторів для участі у воркшопі Sculpture Camp. Це навчальний проект із сучасної скульптури, що відбудеться з 14 по 21 червня на території Edem Resort Medical & SPA у Львівській області. 

Мета воркшопу – розробити ескізи та реалізувати арт-об’єкти для парку сучасної української скульптури. Його планують відкрити 2020 року у Львівській області поряд з комплексом Edem Resort Medical & SPA. Територія парку збереже свій природний ландшафт і буде доступна всім охочим.  

Sculpture Camp складатиметься з лекцій та практичних занять. Лекторами будуть українські та західні експерти із сучасного мистецтва та скульптури в публічному просторі. Вони поділяться досвідом роботи з об’єктами монументальної скульптури.

Участь у воркшопі відкрита для художників, які працюють зі скульптурою, просторовими інсталяціями та міськими об’єктами. За підсумками відкритого набору організатори відберуть до 10 художників-учасників.

Курує проект Sculpture Camp агенція Port agency, яка займається створенням і реалізацією культурних проектів в Україні та за її межами.

журі відбору:
 Хелен Люсі Фебі – кураторка Йоркширського скульптурного парку;
 Назар Білик – український скульптор, автор робіт у публічному просторі;
 Оксана Баршинова – завідувачка науково-дослідного відділу мистецтва ХХ – початку ХХІ століття в Національному художньому музеї України;
 Ольга Філатова – візіонерка комплексу Edem Resort Medical & SPA.

«Конкурс створений для того, щоб кожен охочий отримав можливість взяти участь, а відбір авторів був об’єктивним і професійним. Воркшоп – це можливість опинитися в конструктивному середовищі, поспілкуватися з колегами та отримати практичні поради від експертів. Цінність Sculpture Camp не тільки в можливості створити скульптуру, а й у досвіді, який здобудуть учасники», – коментує кураторка проекту Катя Тейлор.

подати заявку на воркшоп


 Edem Resort Medical & SPA – готельно-парковий комплекс біля Львова. Він потрапив до рейтингу десятки найкращих SPA і Wellness-курортів світу від Total Escape. У 2018 році ресторан комплексу DeVine отримав міжнародну нагороду «2 бокали» від WineSpectator. А 2019-го Edem Resort здобув відзнаку Best Medical Resort від International Hospitality Awards.

 Port agency – це агенція взаємодії бізнесу та культури, яка дає експертизу з питань мистецтва та займається створенням і реалізацією культурних проектів в Україні та за її межами. Протягом трьох років реалізувала понад 50 проектів, зокрема для «ООН Жінки», Антикорупційної ініціативи ЄС, ЮНІСЕФ, «Мотороли», Havas.


Матеріал підготовлено за підтримки Edem Resort Medical & SPA