28 вересня у Києві запрацював перший капсульний готель Monotel на бульварі Тараса Шевченка. The Village Україна показує готель зсередини та дізнається більше про концепцію, умови та особливості простору.

Фото: Анна Шакун

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

Monotel – це капсульний футуристичний готель, який пропонує «сайлент сервіс». Тут не можна гучно розмовляти, а телефони просять перевести в режим тиші. Такими є правила майже всіх капсульних готелів, де багато людей відпочиває в невеликому просторі, пояснюють у Monotel.

Загальна площа готелю становить 150 квадратних метрів. Усього в просторі 26 капсул: 10 жіночих, 12 чоловічих і 4 капсули для пар. Спочатку планували розмістити однакову кількість капсул для чоловіків і жінок, але під час комплектації чоловічої кімнати їх вдалося розмістити більше.

 Monotel

Де: бульвар Тараса Шевченка, 9/28

Скільки: 1 000 гривень за монокапсулу (на одну особу) та 1 500 гривень за капсулу для двох осіб

Лінк

Розміри монокапсули: 2,2 метра у довжину та 1,5 метра у ширину. Капсули для пар теж завдовжки два метри, але ширші. Усередині капсули є два USB-порти та порт для навушників, телевізор, світло для читання та прилад, який регулює потужність вентиляції. Сама капсула відчиняється за допомогою карти, а через кнопку Lock зачиняється зсередини.

Під час заселення видають комплект, у якому є два рушники, піжама, капці, пульт від телевізора та навушники. У бахілах, які пропонують на вході, можна дійти до локера, а далі готелем ходити в капцях. Відкрити локер можна за допомогою відбитку пальця або коду.

При вході є безкоштовна зона зберігання багажу для гостей, які вже виселилися, але ще не покидають місто.

У готелі є кухня, де можна приготувати собі безкоштовний чай, або придбати в автоматі каву чи снеки. Monotel співпрацює із «Сім’єю ресторанів Дмитра Борисова», тому під час бронювання гість зможе оплатити додатково сніданок за 150 гривень у «Любчику» чи Chicken Kyiv. Також усім гостям готелю пропонуватимуть один безкоштовний сидр. У яких саме закладах буде «велкам дрінк» – повідомлять згодом.

На зоні рецепції працює Monoshop з товарами, які можуть стати у пригоді під час подорожі: тут є зубні щітки та пасти, маски для обличчя, екопляшки для води й багаторазові склянки для кави та чаю. Крім того, у готелі є можливість скористатися прасувальною дошкою та праскою.

Правила користування простором

  • У готелі не приймають гостей з дітьми до 18 років, оскільки простір позиціонує себе як silence готель (тихий готель – ред.).
  •  Не дозволено також гучно розмовляти, а телефони просять перевести в режим тиші.
  • У Monotel не дозволяють залишатися з тваринами. Пояснюють тим, що у когось із відвідувачів може бути алергія, а також тим, що дезінфекція після тварин – це складна процедура.
  • Їсти та пити в готелі можна тільки на кухні, а в самій капсулі суворо заборонено їсти та вживати напої.
  • Палити на всій території готелю заборонено.

У готелі окремо вбиральні та душові для чоловіків і жінок. У жіночій три кабінки, а в чоловічій – дві.

Цінову політику будуть корегувати відповідно до сезонності, оскільки готель орієнтований як на мандрівників, так і на бізнес-туристів. Капсулу можна забронювати через сайт готелю, Booking, Dobovo, Airbnb, Hotels.com, Hostels24 та Hostelworld.

За півтора місяця компанія планує відкрити Monohub – коворкінг і колівінг площею 500 квадратних метрів на вулиці Богдана Хмельницького. Після цього планують відкрити ще один Monotel на Золотих воротах у тій будівлі, що й метро. Далі розглядають можливість запуску проєкту у Львові та Одесі.