Андрій Бояр – український режисер, кліпмейкер (знімав кліпи для Pianобой, Христини Соловій, гуртів O.Torvald, 5Vymir, Postman), співзасновник музичного лейбла Watra. Захоплюється аналоговою фотографією та фільмуванням на плівку, автор серії колажів This is Pózor.

Під час карантину Андрій створив серію slit-scan фотографії #stayscan. Вона – про новий погляд на речі, що оточують нас в ізоляції. Автор знімав гречку, спирт, пульт від телевізора, господарське мило, кросівки, пасту, туалетний папір, келих вина.

«Мене давно цікавила тема slit-scan фотографії, я навіть почав робити собі спеціальну камеру для цього, але не завершив. Тепер точно дороблю її. Зараз на карантині з'явився час на те, що завжди відкладалось. Звичайний побутовий сканер – це найпростіший варіант, за допомогою якого можна зробити slit-scan знімки й зрозуміти принцип їх створення. Трохи погравшись зі сканером, відсканувавши своє обличчя та різні хатні предмети, я вирішив зробити смислову серію».

«Мені подобається концепція того, що на сканері можна робити фотографії, не виходячи з дому, що дуже символічно зараз. Якщо маєте сканер під рукою, теж можете спробувати зробити slit-scan фотографію, це дуже цікаве заняття, що відкриває для нас звичні об'єкти з іншої сторони».

Автор закликає сканувати себе або ж предмети навколо, публікувати у соцмережах і ставити хештег #stayscan.