Громадська організація Repair Together, яка відбудовує зруйновані села, відкриває комʼюніті-хаб у Києві, на вулиці Івана Франка, 12.

Його відкриття проведуть 10 травня, о 17:00, коли організації виповнюється два роки. Обіцяють живі виступи українських груп і диджеїв, фотовиставку. 

Хаб створюють, щоб у «міжсезонний період» чи між толоками волонтери могли спілкуватися, навчатися, психологічно розвантажуватись і продовжувати допомагати в інші способи, кажуть в організації.

Тут облаштували, зокрема, офіс організації й коворкінг для волонтерів. Є приміщення для лекцій, концертів і семінарів, а також працюватиме мистецька галерея. Окрім того, хаб прикрасили килимами, рушниками й іншими предметами побуту, які команда зібрала під час толок на Чернігівщині.

У хабі вже проводять безкоштовні сеанси психологічної підтримки в межах програми Recover Together, а також запустили «Гурток 1551», де вчать містян взаємодіяти з комунальними службами. 

Окрім того, 11 й 12 травня проведуть першу в сезоні толоку в Іванівській громаді Чернігівської області. У ній візьмуть участь понад 100 людей, кажуть організатори. Щоби долучитися до спільноти й волонтерських виїздів, треба зареєструватися в чат-боті за посиланням

   

Repair Together – громадська організація, яка формує волонтерську спільноту для подолання наслідків російської агресії й, зокрема, займається відновленням зруйнованих сіл Чернігівщини. Найбільш відомий формат команди – рейв-толоки, який поєднує диджей-сети з розбором завалів. 

Ми розпитали співзасновників про рейв-толоки, будівельні табори, «велике дівництво» й плани на майбутнє. У процесі розмови з’ясували, як Repair Together перетворилася з невеличкої групи небайдужих людей на велике волонтерське комʼюніті з глобальною місією, що забезпечує культурний обмін між селом і містом.