UAnimals запускає онлайн-видання про гуманність до тварин і довкілля.  

Тут розповідатимуть історії тварин, людей, водойм, лісів, заповідників на тлі війни й негуманних практик, діляться в команді.

Серед форматів – інтерв’ю з людьми, які дотичні до порятунку тварин чи захисту їхніх прав, розслідування, колонки від фахівців, а також репортажі з притулків і тести для перевірки знань із зоозахисних тем. 

Відтак одним із перших опублікували розслідування про українські ветклініки, де присипляють здорових тварин. Автори зателефонували до 35 клінік, у шести з яких погодилися приспати здорового пса й порушити Закон «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Зокрема, у київському ветцентрі "Animal Clinic" зорієнтували, що вартість становитиме 3 600 гривень, а за додаткову плату можна залишити собаку на кремацію. «Перепитала, чи не буде якихось розмусолювань, оглядів лікаря й обстежень до «уколу» – відповіли: «Ні, тут не буде», – пише авторка.

У «Ветеринарній допомозі Лесі Романюк» запропонували привезти собаку вже за кілька годин й порадили взяти із собою рядно, щоби покласти тіло пса після евтаназії. «Кожен як хоче, так і пляше», – відповіли в клініці на питання про додаткові обстеження й медичні показання для присипляння.

Повністю розслідування можна прочитати за посиланням.

   

У серпні 2023 року UAnimals запустили платформу донорства крові для тварин, де власники тварин можуть зареєструвати їх як потенційних донорів для інших тварин. За допомогою платформи також можна знайти донора для своєї тварини.

Обкладинка й фото: UAnimals