Міністерство оборони запустило сайт соціального забезпечення та підтримки військовослужбовців та членів їх сімей із калькулятором грошового забезпечення.

Його можна розрахувати за основними видами виплат за посиланням. Для цього потрібно вказати інформацію про вид, особливості та місце проходження військової служби, звання й вислугу років.

Окрім того, на сайті зібрали інформацію про заробітну плату військовослужбовців, одноразову грошову допомогу в разі встановлення інвалідності або загибелі й соціальні гарантії. Також пояснюють, як отримати статус учасника бойових дій та пільги.

   

Міноборони запустить електронний кабінет військовозобовʼязаного 18 травня. Наразі розробляють мобільний застосунок, який можна буде завантажити в App Store і в Google Play Market. Військовозобовʼязані зможуть оновити дані в застосунку, не відвідуючи військкомат, зокрема з-за кордону.

   

11 квітня 2024 року Верховна Рада підтримала оновлений законопроєкт про мобілізацію. 16 квітня його підписав президент Володимир Зеленський, а наступного дня законопроєкт опублікували в офіційному виданні Верховної Ради «Голос України». Він набуде чинності за місяць – 17 травня. Ось які зміни ухвалив парламент.

   

З 23 квітня в консульствах України призупинили видачу документів чоловікам призовного віку. МЗС пояснило, чи отримають послуги в консульствах українці, які подали заяви до введення обмежень. 

Фото: скриншот онлайн-калькулятора Міноборони