У застосунку «Київ Цифровий» проводять голосування щодо перейменування 19 топонімів, яке триватиме до 12 травня.

Площу між вулицями Січеславською й Кирпи пропонують назвати на честь Північноатлантичного альянсу. Киянам також пропонують обрати нові назви, зокрема для вулиці Тургенєва, Пушкіна, Брюсова, Боткіна, Крилова, Нахімова, Достоєвського, Єсеніна, Ковалевської, Чаадаєва й Заслонова.

Крім того, пропонують перейменувати вулицю Станіславського на вулицю Богдана Ступки. У театрі імені Івана Франка зазначили, що Ступка жив саме на цій вулиці й понад 30 років працював у театрі. «Було б дійсно правильно й символічно для всього театрального мистецтва, щоб ця вулиця мала імʼя великого Актора України», – кажуть у театрі.

Користувачі «Київ Цифровий» можуть обрати варіант, який, на їхню думку, є найбільш вдалим для перейменування конкретного топоніма. Щоб взяти участь у голосуванні, потрібно в застосунку обрати розділ «Електронна демократія», потім натиснути «Опитування», переглянути перелік назв і проголосувати.

 

У Харкові перейменували станції метро «Пушкінська» й «Південний вокзал». Станція метро «Пушкінська» тепер має назву «Ярослава Мудрого», а «Південний вокзал» – «Вокзальна». Міський голова Ігор Терехов також підписав розпорядження про перейменування понад 300 топонімів, назви яких повʼязані з Росією.