Міноборони відкрило перший у Києві центр рекрутингу української армії в Соломʼянському ЦНАПі, що на проспекті Повітряних сил, 41. Він став 18-м таким центром в Україні.

Тут працюють чотири рекрутери, які допомагають кандидатам вибрати вакансії, що відповідають їхньому цивільному досвіду, пояснюють у міністерстві. 

Повістки в центрах рекрутингу не роздають, а посаду пропонують обирати самостійно. Окрім стрільців і саперів, шукають також кухарів, програмістів і психологів. 

Такі центри працюють також у Львові, Запоріжжі, Дніпрі й інших містах. З моменту відкриття в лютому 2024 року більше 2600 людей звернулися до них за консультаціями, а майже 400 з них зараз на етапі рекрутингу. 

   

Раніше в Міноборони пояснили, як працює алгоритм рекрутингу: від обрання посади на онлайн-платформах до спрямування безпосередньо на військову службу.

   

У квітні 2024 року агрегатор вакансій до лав Сил оборони запустило інформаційне агентство Міноборони «АрміяInform». Тут збирають усі вакансії із платформ, із якими Міноборони підписало документи про співпрацю: LobbyX, Work.ua, Olx і Robota.ua. Згодом вакансії від підприємств зі сфери оборони додали на платформу Work.ua.

Обкладинка й фото: Міноборони